Din podcast om företagsobligationer, kreditmarknaden och finansiell ekonomi

129: Det stora pensionsrånet

By on 2021/09/03 in Podcast with 0 Comments

Kreditvärden har för avsikt att göra flera djupdykningar i pensionssystemet. Det berör oss alla och påverkar på flera olika sätt hela finansmarknadens funktionssätt. Men som trogna lyssnare vet har podden en fäbless för krisande bolag och skumraskaffärer. Därför inleds höstterminen med sagan om Falcon Funds med hjälp av journalisten och författaren Jens B Nordström, som nyss skrivit en bok om “det stora pensionsrånet – miljardsvindeln i Falcon Funds”.

I detta första avsnittet av två om Falcon Funds berättar Jens också om svenska pensionssystemets historia och ger en kontext till tiden då Falcon Funds uppstår och skakar om hela premiepensionsmarknaden och de myndigheter som är satta att skydda våra pensionspengar.

Musik i avsnittet:
Thore Skogman – Pensionärsvisan
Allan Edwall – Pensionären

Klipp i avsnittet:
Studio Ett – Fleråriga fängelsestraff efter Falcon Funds-härvan

About the Author

About the Author: Louis Landeman är chef för kreditanalysen på Danske Bank Markets Sverige sedan 2010. Han började sin karriär inom kreditmarknaden 1996 på Standard & Poor’s, där han satte kreditbetyg på flera stora europeiska bolag. Därefter har han varit på bland annat Bear Stearns, SEB och Credit Suisse. Gabriel Bergin arbetade tidigare som kreditanalytiker och strateg på Danske Bank Markets men är nu politisk tjänsteman i Stockholms Stad. .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top