Din podcast om företagsobligationer, kreditmarknaden och finansiell ekonomi

130: Skördetid vid Medelhavet

By on 2021/09/28 in Podcast with 0 Comments

Kreditvärden har fortsatt besök av journalisten och författaren Jens B Nordström som nyss skrivit en bok om ”det stora pensionsrånet – miljardsvindeln i Falcon Funds”. I det här andra och avslutande avsnittet får vi höra den spännande upplösningen om hur det gick till när Sveriges största ekobrott avslöjades.

Efter en lönsam skördetid vid Medelhavet får de svenska myndigheterna till sist ett genombrott i sina ansträngningar. De maltesiska fonderna tvingas hissa vit flagg och kan efter många turer till slut stängas ner. Men vart tog de investerade pensionspengarna egentligen vägen? Avslutningsvis resonerar vi kring hur misslyckandet med Falcon Funds påverkat förtroendet både för det svenska pensionssystemet och för svenska myndigheter i stort.

Musik i avsnittet:
Sonya Hedenbratt – När jag får pension

About the Author

About the Author: Louis Landeman är chef för kreditanalysen på Danske Bank Markets Sverige sedan 2010. Han började sin karriär inom kreditmarknaden 1996 på Standard & Poor’s, där han satte kreditbetyg på flera stora europeiska bolag. Därefter har han varit på bland annat Bear Stearns, SEB och Credit Suisse. Gabriel Bergin arbetade tidigare som kreditanalytiker och strateg på Danske Bank Markets men är nu politisk tjänsteman i Stockholms Stad. .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top