Din podcast om företagsobligationer, kreditmarknaden och finansiell ekonomi

131: Flygplan, kläder och varuhus

By on 2021/10/20 in Podcast with 0 Comments

Sju år har passerat sedan första avsnittet av denna podcast. De första 10 avsnitten utgick ifrån boken vi släppte samtidigt. Nu har tiden blivit mogen för en ny upplaga av detta enda referensverk på svenska om marknaden för företagsobligationer. Såklart får du höra först här i Kreditvärden om den nya bokens innehåll och bakgrund.

I det här avsnittet berättar vi alltså vad som hänt på marknaden under dessa sju år och lite om huvuddragen i de trender som uppstått. Vi får hjälp av David Andrén, kreditanalytiker på Danske Bank, som tillsammans med Christopher Hellesnes, chef kreditanalysen på Carnegie, varit medförfattare till den andra upplagan. David ger oss bland annat snabbversionen av de dramatiska bolagsrekonstruktioner som vi såg under 2020 i pandemins spår – SAS, Norwegian och Retail n Brands till exempel.

Här kan du köpa den nya boken: Bokus, Adlibris, Amazon

Klipp i avsnittet:
Kreditvärden – 1: Tulpaner, järnvägar och tändstickor
Sveriges Radio – Norwegian efterlyser mer pengar

Musik i avsnittet:
Börje Årman – Vi ska tömma vår spargris (Obligationsmarschen)
Herb Alpert and the Tijuana Brass – Bittersweet Samba

About the Author

About the Author: Louis Landeman är chef för kreditanalysen på Danske Bank Markets Sverige sedan 2010. Han började sin karriär inom kreditmarknaden 1996 på Standard & Poor’s, där han satte kreditbetyg på flera stora europeiska bolag. Därefter har han varit på bland annat Bear Stearns, SEB och Credit Suisse. Gabriel Bergin arbetade tidigare som kreditanalytiker och strateg på Danske Bank Markets men är nu politisk tjänsteman i Stockholms Stad. .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top