Din podcast om företagsobligationer, kreditmarknaden och finansiell ekonomi

76: Att äga framtiden

By on 2017/12/06 in Podcast with 1 Comment

Mellan 70-talet och nu har hälften av Sveriges kommuner krympt, främst på grund av urbaniseringen. Samtidigt har, som vi tidigare diskuterat i denna podd, svenska kommuner och landsting stora investeringsbehov. Hur kan en kommun som krymper samtidigt hantera sitt välfärdsuppdrag, sina kommande investeringar och en minskande befolkning? Sveriges troligtvis främsta expert på just krympande kommuner, Josefina Syssner, vid Linköpings Universitet, tar oss med till Sveriges flora av samhällen och förklarar vad som driver befolkningstrenden och hur kommunerna möter utvecklingen.

About the Author

About the Author: Louis Landeman är chef för kreditanalysen på Danske Bank Markets Sverige sedan 2010. Han började sin karriär inom kreditmarknaden 1996 på Standard & Poor’s, där han satte kreditbetyg på flera stora europeiska bolag. Därefter har han varit på bland annat Bear Stearns, SEB och Credit Suisse. Gabriel Bergin arbetade tidigare som kreditanalytiker och strateg på Danske Bank Markets men är nu politisk tjänsteman i Stockholms Stad. .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

There is 1 Brilliant Comment

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Jens Östergren says:

    Tack för en bra pod. Intressant att höra om den totala motsatsen till förtätning och tillväxt. Tanken med asymmetrisk syn på hur välfärden utförs är spännande.
    Roligt också att hitta en värmländsk pod 🙂

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top