Din podcast om företagsobligationer, kreditmarknaden och finansiell ekonomi

100: Den tonsäkre entreprenören

By on 2019/04/30 in Podcast with 3 Comments

Till slut kom den stora dagen. Efter mer än fem år av poddavsnitt om allt från gröna obligationer och grekisk skuldkris till neuroekonomi och rysk geopolitik har vi nått det magiska antalet 100. Det finns en person som sammanflätar flera av våra olika ämnen, inte minst våra favoriter – finansiella kriser och fastigheter.

Sven-Olof Johansson är en av Sveriges mest egensinniga och kompetenta entreprenörer. Efter ett antal år med en aktivistfond, innan de kallades för det, landade Sven-Olof på fastighetsmarknaden, där han idag styr över sitt FastPartner.

I detta avsnitt börjar vi från början för att förstå hur man blir en framgångsrik entreprenör, lyssnar på Sven-Olofs erfarenheter om 90-talskrisen och hur det gjorde honom till den han är idag.

Klipp i avsnittet:
Kreditvärden 67 – När bubblan brast
Kreditvärden 89 – Penningmarknadens bekännelser

Musik i avsnittet:
Herb Alpert & The Tijuana Brass – If I Were A Rich Man

Foto: FastPartner

About the Author

About the Author: Louis Landeman är chef för kreditanalysen på Danske Bank Markets Sverige sedan 2010. Han började sin karriär inom kreditmarknaden 1996 på Standard & Poor’s, där han satte kreditbetyg på flera stora europeiska bolag. Därefter har han varit på bland annat Bear Stearns, SEB och Credit Suisse. Gabriel Bergin arbetade tidigare som kreditanalytiker och strateg på Danske Bank Markets men är nu politisk tjänsteman i Stockholms Stad. .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

There Are 3 Brilliant Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. 101: Balansgången : Kreditvärden | 2019/05/20
  2. 148: En ny era : Kreditvärden | 2023/01/31
  1. Karlsson says:

    Hej. Ni har inga planer på att lägga upp poddavsnitten på Spotify? Trevlig podd men jag drar mig lite för att ladda hem en extra podd-appför att kunna följa den.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top