Din podcast om företagsobligationer, kreditmarknaden och finansiell ekonomi

126: Industriell revolution

By on 2021/04/23 in Podcast with 0 Comments

Den senaste tiden har svensk industri åter dominerat affärspressen sedan såväl svensk stålproduktion påbörjat en omställning till fossilfri produktion som kräver stora investeringar. Varför sker den här omställningen just nu och går den verkligen att genomföra? Eva Blixt, forskningschef och rådgivare i miljöfrågor på svenska stålbranschens organisation Jernkontoret, är med i podden för att förklara och förkunna vad som är på väg att ske.

SSAB tillsammans med Vattenfall och LKAB har sedan ett antal år påbörjat ett projekt för fossilfri stålproduktion som nu är igång med pilotproduktion. LKAB har annonserat en enormt investeringsprogram för framtida fossilfri järnmalmsproduktion och en startup, H2 Green Steel, säger sig också kunna etablera en fossilfri stålproduktion på kort tid. Vi frågar oss också hur svenska investerare ska kunna bidra till denna kapitalkrävande omställning och vilka regler och lagar lokalt och på EU-nivå som kan sätta käppar i hjulen.

Musik i avsnittet:
Willie Pooch och Tony Monaco – Buckeye Steel Mill Blues

About the Author

About the Author: Louis Landeman är chef för kreditanalysen på Danske Bank Markets Sverige sedan 2010. Han började sin karriär inom kreditmarknaden 1996 på Standard & Poor’s, där han satte kreditbetyg på flera stora europeiska bolag. Därefter har han varit på bland annat Bear Stearns, SEB och Credit Suisse. Gabriel Bergin arbetade tidigare som kreditanalytiker och strateg på Danske Bank Markets men är nu politisk tjänsteman i Stockholms Stad. .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top