Din podcast om företagsobligationer, kreditmarknaden och finansiell ekonomi

13: Japaner, japaner, japaner

By on 2014/10/02 in Podcast with 2 Comments

På allmän begäran tar vi oss an Japans mångåriga ekonomiska bekymmer. Vi tar hjälp av en gäst som ägnat mycket tid åt att förstå Japans långa väg mot en alltmer ohållbara ekonomisk situation. Nya premiärministern Abe har tillsammans med Japans centralbank sedan ett par år inlett ett ekonomisk-politiskt experiment – kommer det att lyckas?

Klipp i avsnittet:
BBC – Nippon – Risen sun
Japan – America’s lost decade

About the Author

About the Author: Louis Landeman är chef för kreditanalysen på Danske Bank Markets Sverige sedan 2010. Han började sin karriär inom kreditmarknaden 1996 på Standard & Poor’s, där han satte kreditbetyg på flera stora europeiska bolag. Därefter har han varit på bland annat Bear Stearns, SEB och Credit Suisse. Gabriel Bergin arbetade tidigare som kreditanalytiker och strateg på Danske Bank Markets men är nu politisk tjänsteman i Stockholms Stad. .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

There Are 2 Brilliant Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Urban Lindgren says:

  Hej,

  Ypperlig podcast, har nu kommit till avsnitt 11 och har för avsikt att lyssna vidare. Det finns ju en uppsjö av aktie-poddar men här har ni hittat en nisch i den ekonomiska biologin jag saknat. Hörde att ni också skulle komma in på preferensaktier som är så i vinden nu, lovande – inte preferensaktierna kanske men att ni planerar prata om det.

  /urban

 2. Filip says:

  Hej, tack för en bra och informationsrik podd! Har sträck lyssnat igenom alla avsnitt sedan jag upptäckte podden 🙂

  Apropå Japans mål att fördubbla den monetära basen: det hade varit intressant att höra era åsikter kring Österrikiska skolans (Mises et al.) idéer om guldstandard vs. fiatvalutor och att deflation faktiskt kan vara bra för en nations ekonomi.

  Det hade också varit intressant att höra era åsikter kring Nassim Talebs böcker och hans “black swan”-teori kring riskhantering. Mycket av kreditmarknaden tycks ju handla om att förstå och hantera risk.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top