Din podcast om företagsobligationer, kreditmarknaden och finansiell ekonomi

97: Melodikrysset

By on 2019/03/04 in Podcast with 0 Comments

Ett kärt återseende i flera avseenden, hoppas vi. Efter en tids paus av anledningar som framkommer i början av detta avsnitt återkommer vi med en kär gammal gäst för att prata om det som vi alla håller kär: “risks to the outlook”.

Roger Josefsson, chefekonom på Macrobond och tidigare Danske Bank, ger Louis och Gabriel svar på tal vad gäller utsikterna för bland annat USA, Italien och Brexi… jag menar Storbritannien. Dessutom en liten avstickare till ett tysktalande envist land mitt i Europa. Som vanligt med Roger tangerar vi våra destinationer med inte bara nationalekonomiska glasögon utan också med politiskt filter.

Klipp i avsnittet:
FOMC Press Conference January 30, 2019

Musik i avsnittet:
Renzo Arbore – Capuccina
Franzl Lang – Auf und auf voll Lebenslust

About the Author

About the Author: Louis Landeman är chef för kreditanalysen på Danske Bank Markets Sverige sedan 2010. Han började sin karriär inom kreditmarknaden 1996 på Standard & Poor’s, där han satte kreditbetyg på flera stora europeiska bolag. Därefter har han varit på bland annat Bear Stearns, SEB och Credit Suisse. Gabriel Bergin arbetade tidigare som kreditanalytiker och strateg på Danske Bank Markets men är nu politisk tjänsteman i Stockholms Stad. .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top