Din podcast om företagsobligationer, kreditmarknaden och finansiell ekonomi

125: Greenflation

By on 2021/03/29 in Podcast with 0 Comments

De senaste veckorna har inflationsskräcken vaknat från en flera år lång slummer. Främst till följd av befarade konsekvenser av enorma stimulanspaket samtidigt som den reala ekonomin återhämtar sig snabbare än förväntat. Men finns det andra drivkrafter i skymundan som kan leda till högre produktionskostnader och priser framöver? Den gröna omställningen väntas skapa nya arbetstillfällen och tillväxt – kan den också leda till kraftigt ökade priser?

För att diskutera detta har vi bjudit in Roger Josefsson, hållbarhetschef på Danske Bank i Sverige. Är det politikens prissättning av utsläpp som leder till högre priser eller är själva omställningen i sig (alltför) kostsam? Hur ska marknaden hantera ett helt nytt makroscenario? Allt detta och mer i detta avsnitt!

Klipp i avsnittet:
Jerome Powell press conference 17 March 2021

Musik i avsnittet:
Elvis Presley – I Washed My Hands in Muddy Waters

About the Author

About the Author: Louis Landeman är chef för kreditanalysen på Danske Bank Markets Sverige sedan 2010. Han började sin karriär inom kreditmarknaden 1996 på Standard & Poor’s, där han satte kreditbetyg på flera stora europeiska bolag. Därefter har han varit på bland annat Bear Stearns, SEB och Credit Suisse. Gabriel Bergin arbetade tidigare som kreditanalytiker och strateg på Danske Bank Markets men är nu politisk tjänsteman i Stockholms Stad. .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top