Din podcast om företagsobligationer, kreditmarknaden och finansiell ekonomi

139: Två svåra år

By on 2022/06/07 in Podcast with 1 Comment

Vi har nyligen berört både pris- och kostnadsökningar som syns i många branscher och de stigande räntor som är att vänta när centralbankerna lämnar ett decennium av expansiv penningpolitik. Inte minst byggsektorn påverkas av både priset på insatsvaror och priset på kapital. Därför har vi till detta avsnitt bjudit in en favoritgäst i podden – Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke – som får berätta om läget i byggkonjunkturen.

Vi kommer snabbt över på läget i bostadspolitiken och spanar med Lennarts hjälp om det finns några förslag som kan råda bot på både en eventuell byggrecession och strukturella bristen på överkomliga bostäder.

Musik i avsnittet:
Povel Ramel – Gräsänkling Blues
Peps Persson – Hyreskasern

About the Author

About the Author: Louis Landeman är chef för kreditanalysen på Danske Bank Markets Sverige sedan 2010. Han började sin karriär inom kreditmarknaden 1996 på Standard & Poor’s, där han satte kreditbetyg på flera stora europeiska bolag. Därefter har han varit på bland annat Bear Stearns, SEB och Credit Suisse. Gabriel Bergin arbetade tidigare som kreditanalytiker och strateg på Danske Bank Markets men är nu politisk tjänsteman i Stockholms Stad. .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

There is 1 Brilliant Comment

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. 154: Kollaps för bostadsbyggandet : Kreditvärden | 2023/05/11

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top