Din podcast om företagsobligationer, kreditmarknaden och finansiell ekonomi

136: The end of easy money?

By on 2022/03/25 in Podcast with 1 Comment

Redan innan det fruktansvärda kriget i Ukraina bröt ut var det många som talade om att en brytpunkt var nära för den globala finansmarknaden. Efter ett drygt decennium av extremt expansiv penningpolitik och mer än 30 år av nästan konstant fallande räntor har det senaste året handlat om den stigande inflationen och behovet av att vända centralbankernas kurs. Har vi nått “the end of easy money” och vad innebär det för den finansiella stabiliteten?

I detta poddavsnitt har vi två celebra gäster – Karolina Ekholm, riksgäldsdirektör, och Anders Kvist, senior rådgivare Finansinspektionen – som tillsammans vet det mest som är värt att veta om finansmarknadens stabilitet och hur vi ska se på läget framöver.

Musik i avsnittet:
Lou Rawls – Your Good Thing (Is About To End)

About the Author

About the Author: Louis Landeman är chef för kreditanalysen på Danske Bank Markets Sverige sedan 2010. Han började sin karriär inom kreditmarknaden 1996 på Standard & Poor’s, där han satte kreditbetyg på flera stora europeiska bolag. Därefter har han varit på bland annat Bear Stearns, SEB och Credit Suisse. Gabriel Bergin arbetade tidigare som kreditanalytiker och strateg på Danske Bank Markets men är nu politisk tjänsteman i Stockholms Stad. .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

There is 1 Brilliant Comment

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. 152: Är bankkrisen över nu? : Kreditvärden | 2023/03/31

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top