Din podcast om företagsobligationer, kreditmarknaden och finansiell ekonomi

146: Vägskäl för inflationen + Q&A

By on 2022/12/16 in Podcast with 0 Comments

Vi närmar oss slutet på ett kalenderår, men frågan är om vi nått slutet på den stigande inflationen? Den och många andra frågor är det många som ställer sig. Vi bad alla våra lyssnare ge oss alla sina frågor och i det här poddavsnittet försöker vi svara på dem alla!

Många frågor just nu handlar såklart om hur det ska bli med inflation och konjunktur nästa år. Därför bjöd vi in Roger Josefsson, chefsekonom på Nordkinn, för att ge oss sin bild av nuläget och spana in i framtiden med oss. Hur räntekänslig är den svenska ekonomin? När är centralbankerna nöjda? Kommer inflationen verkligen falla nästa år? Hur djup blir lågkonjunkturen som följer? Med mera!

Musik i avsnittet:
Earnest Jackson, Sugar Daddy and the Gumbo Roux – Inflation

About the Author

About the Author: Louis Landeman är chef för kreditanalysen på Danske Bank Markets Sverige sedan 2010. Han började sin karriär inom kreditmarknaden 1996 på Standard & Poor’s, där han satte kreditbetyg på flera stora europeiska bolag. Därefter har han varit på bland annat Bear Stearns, SEB och Credit Suisse. Gabriel Bergin arbetade tidigare som kreditanalytiker och strateg på Danske Bank Markets men är nu politisk tjänsteman i Stockholms Stad. .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top