Din podcast om företagsobligationer, kreditmarknaden och finansiell ekonomi

15: I huvudet på en bankanalytiker

By on 2014/11/11 in Podcast with 3 Comments

Finanskriser är ett kärt ämne i denna podcast. Denna gång tittar vi närmare på bankkriser specifikt och i mer av ett mikroperspektiv. Till vår hjälp tar vi Per Törnqvist, Nordens nestor på bankratings, som tidigare har satt de svenska bankernas kreditbetyg på Standard & Poor’s. Vi får även veta hur arbetet på ett ratinginstitut egentligen går till och var nästa finanskris hägrar.

Klipp i avsnittet:
BBC – Fall of Lehman Brothers

About the Author

About the Author: Louis Landeman är chef för kreditanalysen på Danske Bank Markets Sverige sedan 2010. Han började sin karriär inom kreditmarknaden 1996 på Standard & Poor’s, där han satte kreditbetyg på flera stora europeiska bolag. Därefter har han varit på bland annat Bear Stearns, SEB och Credit Suisse. Gabriel Bergin arbetade tidigare som kreditanalytiker och strateg på Danske Bank Markets men är nu politisk tjänsteman i Stockholms Stad. .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

There Are 3 Brilliant Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Bo Lundgren says:

  Spännande pod. ser fram emot nästa podcast. Boken är beställd…. Egentligen är jag inte så intresserad av produkten företagsobligationer, men som aktieinvesterare är det av oerhörd vikt att förstå hur räntemarknaden och obligationsmarknaden fungerar, och hur tänket är på de marknaderna, eftersom de hänger ihop väldigt mycket med aktiemarknaden.

 2. Tohar says:

  Hej på er,
  Vill tacka er för en professionell och spännande podd.
  Det känns dock som det har varit lite tyst från er på sistone. När kommer nästa?
  En nyfiken amatör

  • Hej Tohar!
   Nu har vi släppt ett nytt avsnitt häromdagen med lite fokus på valutamarknaden och det kommer ett till innan Jul om vad vi kan vänta oss av kreditmarknaden under 2015. Hoppas detta kan stilla ditt poddbegär över helgerna! 🙂

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top