Din podcast om företagsobligationer, kreditmarknaden och finansiell ekonomi

39: Skuldchocken

By on 2016/02/15 in Podcast with 1 Comment

Som ekonomichef i en svensk kommun har det senaste året varit mer händelserikt än på länge. På kort sikt visar sig svenska konsumenter och skattebetalare stå starka tack vare bland annat fallade råvarupruser. Samtidigt kommer rekordstora flyktingströmmar till Sverige, vilket innebär en del utmaningar och stora förändringar, inte minst på kommunal nivå. För ungefär ett år sedan träffade vi Mattias Bokenblom, forskningschef på Kommuninvest, och lärde oss om kommunsektorns finansiering och utmaningar. I detta avsnitt kommer Mattias tillbaka för att ge oss sitt perspektiv på det som hänt under hösten och vad det kan betyda för svenska kommuner och landsting, samt hur skuldsituationen ser ut framöver.

Hör våra två tidigare avsnitt om kommunsektorn och Kommuninvest här:
25: Från Örebro till Tokyo
26: 290 olika utmaningar

Klipp i avsnittet:
Sveriges Radio – Ljus bild av kommunernas ekonomi (2015-12-07)

About the Author

About the Author: Louis Landeman är chef för kreditanalysen på Danske Bank Markets Sverige sedan 2010. Han började sin karriär inom kreditmarknaden 1996 på Standard & Poor’s, där han satte kreditbetyg på flera stora europeiska bolag. Därefter har han varit på bland annat Bear Stearns, SEB och Credit Suisse. Gabriel Bergin arbetade tidigare som kreditanalytiker och strateg på Danske Bank Markets men är nu politisk tjänsteman i Stockholms Stad. .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

There is 1 Brilliant Comment

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. David says:

    Väldigt intressant avsnitt och jag håller med Mattias i hans analys angående skuldsituationen. Vi ser exakt samma sak i vår dagliga verksamhet, och det är minst sagt en oviss framtid vi går till mötes.

    MVH
    David

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top