Din podcast om företagsobligationer, kreditmarknaden och finansiell ekonomi

Vi har skrivit en bok!

By on 2014/09/01 in Nyheter with 0 Comments

Vi hoppas att ni som lyssnar på vår podcast tycker att den är både rolig och lärorik. I ett försök att nå ut ännu bredare med vårt budskap om kreditmarknadens historik, möjligheter och risker har vi skrivit en bok (den första på svenska!) om företagsobligationer.

Från och med idag finns den att köpa i bokhandeln, Bokus, CDON och Adlibris. För dig som har lyssnat på vår podcast kan du se hur delar av boken hänger ihop med de avsnitt vi gjort hittills här (eller klicka på bokens omslag till höger).

I höstens första poddavsnitt berättar vi mer om varför vi bestämde oss för att skriva en bok om företagsobligationer och ger lite mer exempel på bokens innehåll.

Från baksidan:

Ditt bolån. Din arbetsplats. Din pension. Alla delar av din ekonomiska vardag påverkas av kreditmarknaden; det finansiella systemets blodomlopp där staten, kommunerna, bankerna och företagen får en betydande del av sin finansiering. Trots detta är det en del av det finansiella systemet som är tämligen okänd för de flesta. /…/

Denna bok försöker fylla denna informationslucka. Med ett praktiskt angreppssätt berörs allt från marknadens första trevande steg för mer än 200 år sedan till konkreta råd om hur man bör tänka när man investerar i företagsobligationer. Hur har marknaden utvecklats och hur fungerar den? Kan även världens största företag gå i konkurs och vad händer då? Hur går en omstrukturering av ett krisande företag till i praktiken och vad händer om bankerna själva får betalningssvårigheter? Detta är några av frågorna som besvaras i denna bok.

About the Author

About the Author: Louis Landeman är chef för kreditanalysen på Danske Bank Markets Sverige sedan 2010. Han började sin karriär inom kreditmarknaden 1996 på Standard & Poor’s, där han satte kreditbetyg på flera stora europeiska bolag. Därefter har han varit på bland annat Bear Stearns, SEB och Credit Suisse. Gabriel Bergin arbetade tidigare som kreditanalytiker och strateg på Danske Bank Markets men är nu politisk tjänsteman i Stockholms Stad. .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top